روش درست خلاصه نویسی
روش درست خلاصه نویسی
یکی از مهم ترین مقاطع زمانی مطالعاتی داوطلبان کنکور 3 ماه پایانی منتهی به این آزمون می باشد. بدیهی است که داوطلبان کنکور تمام مباحثی که در طی سال می خوانند را نمی توانند به طور دقیق در ذهن خود داشته و با یک بار مطالعه از آن استفاده کنند و تست های زمان دار آزمون و سوالات تشریحی آزمون های نهایی را به خوبی حل کنند.
اینجاست که داشتن خلاصه نویسی های اصولی و پربازده اثر بسیار مثبتی خواهند داشت.
یکی از اساسی ترین معضلات داوطلبان ندانستن چگونگی خلاصه نویسی است بسیاری از مشاوران فقط به داوطلب اعلام می کنند که باید خلاصه نویسی داشته باشی اما اینکه چگونه این مهم به انجام برسد را به داوطلب منتقل نمی کنند.
یادتان باشد خلاصه نویسی یعنی نوشته ای کم حجم با کلید واژه هایی که نکات مهم را در ذهن شما در یک مطالعه کوتاه مدت احیا می کند.
مشکلاتی که در خلاصه نویسی داوطلبان طی سال های اخیر مشاهده کردیم :
حجم بالای خلاصه نویسی ! :
یادتان باشد خلاصه نویسی با حجم بالا تاثیر بسیار اندکی در یادگیری نکات مهم خواهد داشت و بیشتر وقت داوطلب صرف نوشتن و دور شدن از اصل ماجرا می شود. بهترین حجم برای خلاصه نویسی بین 1 تا نهایت دو برگ (4 صفحه) از دفترچه برای هر فصل است.
خلاصه نویسی حین مطالعه درس برای اولین بار ! :
شما وقتی درسی را برای بار اول مطالعه می کنید از کجا می دانید کدام بخش مهم و اساسی است که بتوانید خلاسه ای برای آن بنویسید ؟!
این نکته بسیار مهم است که زمان خلاصه نویسی وقتی است که شما فصل یا بخش مدنظر را کامل مطالعه کرده سوالات و تست های آن بخش را حل کرده اید. اینجاست که می توانید ادعا کنید بخش های مهم و تاثیر گذار را شناخته و نکاتش را می توانید یکجا جمع کنید.
توجه بسیار به نوشتار زیبا !:
از دوران ابتدایی همه دانش آموزان برای نوشتار خوب و دست خط زیبا تشویق می شوند این بسیار عالی است اما در دوره دوم و به ویژه کنکور آسیب رسان است . داوطلبان بسیاری را مشاهده کرده ایم که به قدری تمرکزشان روی زیبا نوشتن و منظم نوشتن است که اصل ماجرا که همان محتوای مطلب است را فراموش می کنند و دغدغه شان این است که میم زیبایی را بتوانم بنویسم!
لطفا یادتان باشد در سال های پایانی و منتهی به کنکور نوشتار زیبا فقط در آزمون های تشریحی اهمیت دارد در حین مطالعه و خلاصه نویسی بهتر از تمرکز اصلی روی محتوای درس باشد تا نوشتان زیبا.
پخش بودن خلاصه های دروس در دفترجه های مختلف یا برگه های جدا :
بهتر است تمام خلاصه های دروس در یک دفترچه متوسط و 100 یا 150 برگ نوشته شود. اینکه شما همه خلاصه هارا در یک دفترچه داشته باشید که همیشه همراهتان باشد تاثیر بسیاری در دوره دروس و استفاده از زمان های مرده شما خواهد داشد به طور مثال زمان هایی که در تاکسی یا مترو هستید و با این دفترچه خلاصه همه دروس را به طور منظم می توانید مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید