نقش مشاور تحصیلی در موفقیت دانش آموزان در کنکور
نقش مشاور تحصیلی در موفقیت دانش آموزان در کنکور
مشاوره ی تحصیلی به جهت نقش مهمی که در موفقیت یا شکست دانش آموزان و دانشجویان در مسیر تحصیلی و شغلی خود ایفا می کند از اهمیت بسیار بالایی در نزد والدین و فرزندانشان برخوردار است.
بطور کلی وظیفه ی مشاور تحصیلی عبارت است از: هدایت تحصیلی ، آموزش مهارت های مطالعه و یادگیری ، حل مشکل افت تحصیلی ، استرس و اضطراب امتحانات ، رفع رفتارهای نابهنجار ، ارائه راهکار برای حل مشکلات روحی و روانی و در نهایت هموار کردن مسیر دانش آموزان برای موفقیت در تحصیلات بویژه قبولی در رشته ی مورد علاقه در دانشگاههای خوب کشور .
از طریق مشاوره تحصیلی می توان توانایی ها و نیز محدودیت های دانش آموزان را شناخت و از امکانات موجود حداکثر استفاده را به عمل آورد. مشاورتحصیلی می تواند با شناسایی دقیق استعدادها و توانایی های دانش آموزان آنها را به سوی رشته تحصیلی مناسب راهنمایی کند. مشاور تحصیلی با همکاری معلم، خانواده و مسئولان مدرسه میتواند دانشآموزان را در جهت رفع مشکلات تحصیلی، خانوادگی روانی و تأمین ثبات عاطفی یاری داده و در نهایت، نیل به اهداف آموزش و پرورش را محقق سازد.
ضرورت مشاوره ی تحصیلی
مشاور تحصیلی با دانش؛ با شناسایی نقاط ضعف و قوت دانش آموزان به آنها برای استفاده ی هرچه بهتر از توانایی های بالقوه شان کمک می کند. او همچنین با آموزش مهارت های مطالعه و یادگیری ، روش های برنامه ریزی درسی، ارائه راهکارهایی برای غلبه بر افت تحصیلی ، استرس و اضطراب امتحانات و حتی کمک به انجام یک انتخاب رشته صحیح و منطقی؛ زمینه لازم برای موفقیت تحصیلی و شغلی دانش آموزان و حتی دانشجویان را فراهم می سازد.
ضرورت مشاوره تحصیلی برای والدین
بدون شک مشاور تحصیلی بدون توجه به خانواده ی دانش آموز و دانشجو موفقیت چندانی در امر مشاوره دانش آموزان خود کسب نخواهد کرد. خانواده و والدین نقش بسزایی در پیدایش افت تحصیلی یا موفقیت تحصیلی و شغلی آنها دارند.
خانواده سرعت دانش آموز را در رسیدن به اهداف تحصیلی تنظیم میکند. خانوادههای بدون انگیزه ، بدون اطلاع و غیر فعال موجب کاهش سرعت دانش آموزان بااستعداد میشوند. از اینرو در فرآیند مشاوره تحصیلی ، لزوم انجام مشاوره با والدین اهمیت خاصی پیدا میکند. مشاور تحصیلی خانواده را از ویژگی ها و استعدادهای کمتر دیده شده ی فرزندشان آگاه می سازد و مهارت های لازم برای موفقیت او را به آنها می آموزد. مشاور همچنین به حل مسائل و مشکلات درون خانوادگی که می تواند باعث بروز افت تحصیلی دانش آموز شود، کمک بسزایی میکند.
ضرورت مشاوره تحصیلی در زمینه انتخاب رشته مشاغل
رتبه نخست رشته علوم تجربی در آزمون سراسری نودوپنج؛ دانشجوی رشته مهندسی برق دانشگاه شریف بود. متأسفانه تحقیقات نشان داده است که اغلب انتخابهایی که دانش آموزان در زمینه رشته تحصیلی خود در مقطع مدرسه و نیز رشته دانشگاهی خود انجام میدهند عاری از هر گونه دلیل منطقی و اطلاعات مناسب است.
معیارهایی که دانش آموزان در چنین مواردی برای انتخابهای خود برمیگزینند ملاکهایی کاذب و نامناسب و اساساً بر اساس انتخابهای دیکته ی شده ی اطرافیان است به همین دلیل یک مشاور تحصیلی آگاه و حرفه ای می تواند به دانش آموز در انتخاب رشته دانشگاهی منطبق با استعدادها و خواسته های او کمک شایانی نماید.
ضرورت مشاوره تحصیلی برای جلوگیری از افت تحصیلی
برخی از دانش آموزان به خاطر شرایط ویژهای که دارند بیشتر در معرض افت تحصیلی هستند ، بررسی ها نشان می دهد افت تحصیلی به عوامل بیرونی مثل خانواده ، مدرسه و … مربوط میشود،
همچنین برخی از علل ، علل فردی هستند مثل انگیزه خود دانش آموز ، عدم آشنایی با روشهای مطالعه و برنامه ریزی، علایق و استعدادها و غیره. مشاور تحصیلی برای این دسته از دانش آموزان نقش بسیار کلیدی ایفا می کند، او در جریان مشاوره تحصیلی علت افت ها و شکستهای بچه ها را شناسایی کرده و راهکارهای مناسبی را ارائه می دهد.
ضرورت مشاوره تحصیلی در زمینه سرعت بخشیدن به فرآیند تحصیل و مطالعه
برخی از دانش آموزان و خانوادههای آنها مایلند عملکرد بهینه خود را در زمینه تحصیل بهبود ببخشند. این دانش آموزان ممکن است دانش آموزانی متوسط و یا بالا باشند. به هر حال تمایل دارند روشهایی علمی و مفید را از مشاور تحصیلی خود بیاموزند تا کارآیی آنها را در زمینه تحصیلی بالا ببرد. مشاور تحصیلی چنین راهکارهایی را برای افراد فراهم نموده و بر احتمال موفقیت آنها در سطح پیشرفتهتر میافزاید.
ضرورت مشاوره تحصیلی یا مشاوره کنکور
بدون شک مشاور تحصیلی نقش بسیار مهمی در موفقیت دانش آموزان در کنکور سراسری دارد. بویژه که در طی سالهای اخیر گرایش داوطلبین برای شرکت در کنکور رشته علوم تجربی به شدت افزایش یافته است و همین مسئله رقابت برای تصاحب صندلی رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دانشگاههای
تهران را سخت و پیچیده کرده است. بررسی ها نشان می دهد بیش از نوددرصد رتبه های زیر صد کنکور از مشاور کنکور بهره گرفته اند هرچند اغلب آنها بنابه دلایلی داشتن مشاور کنکور را کتمان می کنند.
متأسفانه بازار داغ کنکور پر شده است از مشاوران کنکور کم سواد و ناموفقی که بالاترین افتخار تحصیلی شان، کسب رتبه شش رقمی در کنکور سراسری بوده است. در واقع باید از این مشاورین کنکور ناموفق پرسید که شما با چه اعتمادبه نفسی برای دانش آموزان نسخه کسب رتبه های زیر صد را می پیچید؟
البته نباید از انصاف به دور بود و باید به این نکته نیز اشاره کرد که در همین بازار آشفته، مشاوران کنکور موفق و با دانش بسیاری وجود دارند.
در آخرین رده بندی اعلام شده از سوی هفته نامه سیاسی، اقتصادی نبض بازار و نیز روزنامه آسیا که وابسته به نظریه پردازان حوزه کسب و کار است؛ آقای سینا تهرانی تنها مشاوری که رتبه ده کشوری آزمون سراسری را کسب کرده است، در صدر بهترین مشاورین تحصیلی و کنکور کشور قرار دارد و بعد از او به ترتیب مشاورین ذیل، رتبه های بعدی بهترین های مشاوره کنکور را در اختیار دارند:
رتبه دوم: محمدرضا پوردستمالچی ؛ رتبه سوم: ایمان سرورپور ؛ رتبه چهارم: سیّد علی میرصادقی ؛ رتبه پنجم: سیّد امیردیبازر و رتبه ششم رامین نیکخو .
اما بطور کلی مشاورین تحصیلی و کنکور وظایف زیر را برعهده دارند:
- شناسایی استعدادهای بالقوه دانش آموزان و دانشجویان و هدایت آنها در مسیر صحیح.
- آموزش مهارت های موفقیت تحصیلی و ارائه راهکارهای مناسب جهت جلوگیری از افت تحصیلی.
- کمک به دانش آموز برای انتخاب رشته تحصیلی مناسب.
- آموزش شیوه های صحیح مطالعه ، یادگیری ، یادداشت برداری ، خلاصه نویسی و پاسخگویی به سؤالات تشریحی و تستی.
- کمک به والدین برای شناسایی دقیقتر توانایی های فرزندانشان و فراهم نمودن بستر مناسب برای رشد و شکوفایی آنها.
- افزایش قدرت تمرکز ، کاهش میزان بی دقتی و تقویت حافظه دانش آموزان و دانشجویان
- آموزش مهارت های آزمون دادن شامل شیوه صحیح آمادگی برای هر آزمون، مدیریت استرس و اضطراب امتحان ، نحوه مدیریت زمان.
- افزایش انگیزه و اعتماد به نفس بچه ها.
- ارائه رژیم غذایی ویژه برای افزایش عملکرد حافظه و کاهش
- فرآیند خسته شدن ذهن.
دیدگاهتان را بنویسید